Metoda

Debavurarea termica (TEM – Thermal Energy Method) este un procedeu de indepartare a bavurilor rezultate din fabricatie, de exp. prin frezare sau gaurire, pentru diverse piese. Știintific corect, TEM reprezinta un „procedeu termo-chimic de debavurare“ si este clasificat conform DIN 8590 in subgrupa de proceduri de „indepartare chimica”.

În cadrul procedeului TEM materialul de indepartat este ars, deoarece intre material si amestecul de gaze se produce o reactie chimica. Pentru aceasta, piesele sunt asezate intr-o camera de debavurare in forma de clopot cu inchidere hidraulica. Printr-un sistem de dozare se introduce in camera un amestec precis definit de gaz de ardere si oxigen, care este aprins. În timpul arderii se dezvolta temperaturi de 2.500 – 3.300 °C. Bavurile de indepartat isi ating temperatura de ardere si reactioneaza cu surplusul de oxigen din camera. Aceasta are ca efect arderea completa a bavurilor in mai putin de 20 ms.

Prin TEM se pot prelucra diverse materilale metalice, toate materialele termoplastice, cum sunt PA, PE, PTFE, PUR si PMMA, precum si piese turnate, fara componente din fibra de sticla. Timpul ciclului de debavurare termica este, in general, mai mic de 2 minute.

Anlagentechnik Luhden GmbH

Hainekamp 2
D-31711 Luhden

Telefon: +49 5722 99219-0
Fax: +49 5722 81801
E-Mail: info@atl-luhden.de

Chestionar

Pentru mai multe informatii despre produsele noastre sau alte informatii, va rugam sa folositi formularul nostru de contact

Reprezentanta noastra in Romania

Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 13A
300011 Timisoara

Telefon: +40 730 69327-0
E-Mail: info@mbtrading.ro