Debitmetru

Amestecul de gaz de ardere si oxigen pentru arderea bavurilor este reglat prin cantitatea de oxigen disponibila.

Oxigenul are doua sarcini de indeplinit. In primul rand este necesar pentru arderea gazului. Pentru generarea energiei termice utile,  trebuie ca gazul de ardere sa reactioneze cu oxigenul, consumandu-l. O parte metan cu doua parti oxigen se transforma prin ardere in bioxid de carbon si apa.

Aceasta este reactia principala care are loc in camera de debavurare. Daca raportul de amestec este CH4 : O2 = 1 : 2,  tot gazul de ardere reactioneaza cu oxigenul, fara ca pentru debavurare sa mai ramana oxigen disponibil. Este cazul unui amestec stoichiometric al gazelor. Temperatura de ardere atinge astfel maximul.

Daca se introduce mai mult oxigen in camera, acesta preia o a doua sarcina – arderea bavurilor. Astfel, indepartarea de material este cu atat mai puternica cu cat se introduce mai mult oxigen. La o cantitate prea mare de oxigen nu mai are loc debavurarea, deoarece bavurile nu mai pot fi aduse la temperatura de aprindere.

Dozarea gazelor se face la instalatiile noastre iTEM prin sistemul de dozare dezvoltat de ATL. Debitmetrele folosite in acest scop garanteaza o dozare exacta a gazelor de lucru si prin aceasta reproductibilitatea rezultatelor.

Anlagentechnik Luhden GmbH

Hainekamp 2
D-31711 Luhden

Telefon: +49 5722 99219-0
Fax: +49 5722 81801
E-Mail: info@atl-luhden.de

Chestionar

Pentru mai multe informatii despre produsele noastre sau alte informatii, va rugam sa folositi formularul nostru de contact

Reprezentanta noastra in Romania

Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 13A
300011 Timisoara

Telefon: +40 730 69327-0
E-Mail: info@mbtrading.ro