iTEM – siguranta primeaza

Debavurarea termo-chimica este un proces in care un ameste exploziv de gaz combustibil si oxigen este adus prin scanteie la explozie intr-o camera presurizata. Bineinteles ca aceste instalatii se supun unor conditii ridicate de siguranta, deoarece se incadreaza la rubrica „recipiente sub presiune“. Instalatiile iTEM cuprind componente importante de protectie:

  • Cabina de protectie la unde de soc: cabina ofera suplimentar protectiei la unde de soc si protectie la acces neautorizat.
  • Echipament de comanda: logica instalatiei este un automat programabil, conceput cu confirmarea comenzilor si interblocari, ceea ce exclude operarea gresita a instalatiei.
  • Sistem de control al aprinderii: printr-un sistem de control al presiunii minime se asigura ca aprinderea se face numai daca in cilindri s-a realizat presiunea de inchidere necesara. Prin arderea amestecului de gaze se genereaza caldura, caldura care este sesizata de sistemul de aprindere. Numai dupa acesta se poate comanda deschiderea camerei. Daca dupa comanda de aprindere si scurgerea unui timp predefinit aprinderea nu se produce, adica nu se genereaza caldura, sistemul de control al aprinderii semnalizeaza „lipsa aprindere” si camera este ventilata automat
  • Depresurizarea camerei: pentru fiecare marime de camera este stabilita o presiune maxima de umplere. Printr-un sistem de control al presiunii maxime se asigura ca si in cazul unei erori de operare camera sa nu fie umpluta excesiv.
  • Presiunea de deschidere a camerei: o camera de ardere sub presiune poate fi deschisa numai daca aprinderea s-a facut cu succes sau camera a fost ventilata. Ventilarea se face dozat, camera de ardere este golita printr-o conducta de ventilare (prin acoperis). Numai cand presiunea din camera este mai mica de 1,5 bar (senzor de presiune prereglat), camera poate fi deschisa.

Sistem de avertizare la gaz: acesta consta dintr-un echipament central si senzor de masurare. Senzorul rezistent la explozie este montat in cabina cu protectie la unde de soc. La acumularea unui amestec de gaz inflamabil in interiorul cabinei, acest sistem deconecteaza alimentarea electrica a instalatiei inainte sa se atinga limita inferioara de explozie. Alimentarea cu gaz se intrerupe deoarece la formarea de scantei exista pericol de explozie.

Anlagentechnik Luhden GmbH

Hainekamp 2
D-31711 Luhden

Telefon: +49 5722 99219-0
Fax: +49 5722 81801
E-Mail: info@atl-luhden.de

Chestionar

Pentru mai multe informatii despre produsele noastre sau alte informatii, va rugam sa folositi formularul nostru de contact

Reprezentanta noastra in Romania

Str. Dr. Iosif Nemoianu nr. 13A
300011 Timisoara

Telefon: +40 730 69327-0
E-Mail: info@mbtrading.ro